Урок 9: Как да създадете имейл адрес, който използва вашето домейн име

Повечето от хората, които са нови в създаването на уебсайтове и блогове не разбират възможностите, които идват безплатно с техния домейн, така че те не се възползват от тях.

Колко пъти сте посещавали сайт, като www.primerensait.com и на страницата за контакти, можете да откриете, че екипът по продажбите или екипа за помагане на клиенти изпитващи трудности с техният продукт имат имейл адреси, като [email protected]? Това със сигурност не е основната мярка за качество на даден бизнес, но потребителя посетил техният сайт обикновено си мисли: „Боже, какво е това, техния личен имейл адрес?“

Аз също започнах с моя личен имейл адрес за моя сайт, но много скоро започнах да осъзнавам, че е важно и необходимостта от нещо по-професионално.

Защо не използвате имейла на домейна, който може да създадете с вашия хостинг акаунт?
Използване на имейл адрес, като [email protected] ще изглежда много по-професионално, отколкото лична имейл поща. Най-добрата част от всичко това е, че е безплатно!

Като следвате стъпките в тази статия, която е част от ръководството „Как се прави сайт“ ще ви обясня как да създадете имейл адрес като използвате вашето собствено домейн име.
Преди време си създадох имейл адрес, който използва името на домейна ми и сега го използвам навсякъде.
Той имаше голямо влияние върху моя сайт и подсили взаимодействието ми с читателите. Преди да започнем, нека ви запозная с термина „имейл пренасочване.“

Какво е имейл пренасочване?

Email пренасочване е функция, която позволява на имейлите към вашият сайт, като [email protected], да бъдат пренасочени към друг имейл адрес, като [email protected]
Пренасочените имейл адреси действат по следният начин:
В нашия пример, Петър има имейл адрес, който е [email protected] Той, току що е закупил домейн името designs.com и създава правило за пренасочване. Всеки път, когато имейл идва към пощата [email protected],то се пренасочва и препраща към имейл адреса [email protected] В този случай едно писмо отива в двете пощи, [email protected] [email protected]

Много услуги позволяват създаването на стотици правила за пренасочване.
Да предположим, че Петър управлява малък бизнес, но иска да даде на посетителите на уебсайта на увереността, че си имат работа със солидна компания. Той би могъл да създаде правила за препращане на имейлите [email protected], [email protected],[email protected], и така нататък, и да пренасочи всичките от тях да доставят писмата към неговата основна поща [email protected] Като Петър наема служители, той може да промени правилата за препращане и да препраща писмата към други имейл адреси. Можете да имате колкото си искате имейл адреси, препращащи писмата към един или много имейл адреси.

Настройване на имейл акаунт, който използва името на вашият домейна

В тази стъпка ще ви покажа как да създадете нов имейл адрес, като [email protected] и да го интегрирате с профила си в Gmail. По този начин можете лесно да изпращате и получавате имейли чрез интерфейса на Gmail, но Вашите клиенти ще виждат имейлите като идващи от имейл адреса на вашият домейн.

Стъпките са разделени на две части. Първо ще видим как да се създаде домейн имейл адрес, а после ние ще интегрираме вашият нов имейл адрес към профила ви в Gmail.

1. Създаване на имейл адреса ползващ името на вашият домейн

1. Влезте в контролния панел на вашият сайт или блог чрез imenasait.com/cpanel.

2. Кликнете върху Имейл акаунти(Email Accounts) в секцията Имейл(Email).

3. Въведете данните за новия ви профил и щракнете върху Създаване на профил, както е показано на снимката.имейл адрес

4. Ще видите известие, което да гласи нещо такова: „Успех! Профила е Създаден(Success! Account Created.)“ Създаденият имейл ще бъде показан на същата страница.

5. Сега се върнете към вашият Контролен панел и кликнете върху Пренасочвания(Forwarders) в секцията Имейл(Mail). След това кликнете върху Добавяне на пренасочване(Add Forwarder).

6. Попълнете всички подробности, както е показано по-долу. След това кликнете върху Добавяне на пренасочване(Add Forwarder) и сте готови.
имейл пренасочване

Сега всички имейли, изпратени до [email protected] ще бъдат изпратени на вашия личен имейл адрес.

2. Интегриране на вашият нов домейн адрес с Gmail

1.Влезте в профила си в Gmail..

2. Отидете на Настройки(Options), след това към Настройки на пощата(Mail Settings), след това върху Accounts and Imports.

3. Проверете Изпратете имейла като(Send Mail As), и кликнете върху Добавяне на друг ваш имейл адрес(Add Another Email Address You Own)

4. В изскачащия прозорец, който се появява, попълнете своите данни, добавете новият домейн адрес към вашият сайт, който току-що създадохте, след това кликнете върху Следваща стъпка(Next).

5. Кликнете върху Изпращане на потвърждение(Send Verification), и имейл за потвърждение ще бъде доставен до пощенската кутия на имейл адреса към вашият домейн. Отидете към пощата и кликнете върху линка, за да го потвърдите и сте готови.

6. Сега, кликнете върху Напиши писмо(Compose Email), и вижте дали всичко, което сте направили работи правилно.

Ако все пак нямате желание да интегрирате вашият домейн адрес с Gmail, можете да го използвате директно, като използвате следният урл адрес:

www.imenasait.com/webmail

Надявам се, че тези стъпки са достатъчно ясни, за да създаде свой собствен домейн имейл адрес. Въпреки това, ако мислите, че съм пропуснал нещо, или не сте в състояние да проследи стъпките и срещате затруднение уведомете ме в секцията за коментари за да мога да ви помогна или като използвате формата за контакт.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *