Регистриране в SiteGround и инсталиране на WordPress на вашият домейн

1. Настройте вашият WordPress сайт използвайки хостинг фирмата SiteGround

Нека първо отидем към сайта на хостинг фирмата, а именно www.SiteGround.com.

Запомни: Кликайки линка по-горе ти гарантира най-евтини цени.

Как да си направим блог със SiteGround

Това е началната страница на SiteGround, откъдето ще закупим домейн име и хостинг за вашият сайт. Натиснете “SEE PLANS”, за да видите плановете и да изберете този, който смятате че ще ви подхожда.

SiteGround планове
Изберете хостинг плана, който най-много ви харесва и подхожда. Лично аз ви препоръчвам да изберете „StartUp“, като той ще ви е напълно достатъчен за доста дълго време. В случай, че вашият сайт започне да се посещава от десетки хиляди потребители месечно, винаги можете да преминете към по-висок хостинг план.
Започнете процеса на регистрация като кликнете „GET STARTED“ – това ще ви отведе до следващия прозорец, където можете да изберете своето домейн име.

2. Изберете вашето желано домейн име и проверете дали е свободно.

нов домейн

Ако нямате домейн име все още, тук е мястото да си създадете. Напишете вашият избор и SiteGround ще ви информира дали желаното домейн име е свободно (и ще ви даде други опции в случай, че е заето). Изберете „Register a New Domain“, ако искате да регистрирате ново домейн име.

Ако имате домейн име, ще имате избора да прехвърлите вашето домейн име към SiteGround. Независимо от случая, Siteground ще бъде фирмата, която ще поддържа вашият хостинг и домейн име, което е както удобно, така и доста по-евтино. Изберете „I already have a Domain“, ако искате да прехвърлите вашето домейн име.

Натиснете бутона „PROCEED“ след като сте готови.

3. Изберете вашият хостинг план

Първата стъпка е да попълните нужната информация за вас, парола (трябва да съдържа минимум 6 символа, 1 главна буква и 1 цифра) и информация за вашата дебитна/кредитна карта.

информация
информация2
Независимо от плана, който сте избрали ви препоръчвам да закупите хостинг в период от 1-2 години, за да можете да се възползвате по-дълго от промоцията.

SiteGround ще ви предложи няколко допълнителни опции, от които може да имате или да нямате нужда:

„HackAlert Monitoring“ проверява сайта ви постоянно и ви уведомя, ако сайта ви е бил хакнат или в него е бил инжектиран злонамерен код. Рядкост е някой хакер, да реши да инжектира злонамерен код точно във вашият сайт от милионите други. Ако все пак мислите, че се нуждаете от тази опция я използвайте.

„Domain Privacy“ (Защита на личните данни) не е от особено значение, но ако не искате вашето име или телефонен номер, да се споделят публично в WHOIS базата данни (една голяма база данни, до която от всяка хостинг фирма се изисква да изпрати тази информация), поставете отметката в квадратчето и всичко ще бъде скрито (компанията ще скрие своите данни зад прокси, така че никой не може да види кой си).

Имайте предвид, че тези опции ще ви струват допълнително. Ако не мислите, че имате нужда от тях – не ги използвайте.

4. Завършете поръчката

След това кликнете върху “Pay Now”(Завърши поръчката) и сте почти готови, като сте спестили доста време и пари.

Бъдете много внимателни, когато попълвате детайлите те трябва да бъдат верни за да може екипа по поддръжка да ги потвърди и да ви даде допълнителна помощ – ако се нуждаете от нея.

Инсталиране на WordPress на вашият домейн

След като вече сте се сдобили с хостинг и домейн име, е време да започнем с инсталирането на WordPress на вашият нов домейн.

В рамките на няколко минути след направената регистрацията, вие ще получите email съобщение, чрез което ще можете да влезете във вашият нов сайт (вижте по-долу).

SiteGround информация за уеб сайт
Също така ще получите и друго съобщение, в което ще трябва да потвърдите вашето домейн име(Става за по-малко от 2 минути).

В това видео обяснявам, как да потвърдите вашето ново домейн име закупено чрез SiteGround:

Как да инсталираме WordPress с 1 клик (в SiteGround)

1. Влезте чрез вашият контролен панел:

Контролния панел изглежда така, а за да влезнете в него използвайте VashiqtNovSait.com/cpanel (заместете “VashiqtNovSait.com” с вашето домейн име).

как да си направим блог

2. Натиснете голямата иконка “WordPress”.

как се прави блог

Веднага след това, ще видите страница откъдето може да инсталирате WordPress на вашият домейн с 1 клик (вижте по-долу)

как да си направим блог

3. Инсталиране!

Натиснете бутона “Install”(Инсталирай) и ще почти готови!

Ако искате да инсталирате вашият WordPress сайт на основния домейн (VashiqtNovSait.com), оставете „In Directory“ празно. Ако искате да го инсталирате другаде (пример VashiqtNovSait.com/blog), напишете blog в „In Directory„. SiteGround автоматично генерира за вас трудно потребителско име и парола – запишете си ги или ги сменете, защото има голяма вероятност да ги забравите в противен случай. Ако искате вашият администраторски панел да е на български, в полето „Select Language“ изберете „Bulgarian“. След като сте готови натиснете „Install“(Инсталирай).

как се прави блог

 

Готови сте!

Честито, вашият нов сайт е готов! Невероятно чувство, нали?

Как да влезнете:

Когато сте готови, използвайте VashiqtNovSait.com/wp-admin за да влезнете във вашият администраторски панел на WordPress.

Това трябва да е вашата WordPress тема по подразбиране след инсталацията:

как да си направим блог

 

Послепис: Ако не сте успели да инсталирате WordPress на вашият сайт или сте срещнали проблеми, не се колебайте да се свържете с мен, като използвате формата за контакт.