Как се прави сайт

За Нас

Здравей! Аз съм Мартин Каркелев. На 29 години съм и живея в София. Занимавам се с изработка на уеб сайтове от близо 12 години. Обичам да създавам страници, които са както полезни така и добре изглеждащи. С помощта на този сайт искам да ти демонстрирам, че това никак не е трудно.

Преди години беше много трудно да се създават качествени сайтове без да имаш познания по програмиране. Днес това се  е променило напълно. Никога не е било  толкова лесно да покажеш пред света твоите услуги, продукти, идеи и да кажеш това, което желаеш. В днешно време е задължително всяка една себеуважаваща се, независимо от това дали е малка или голяма, фирма или инициатива  да има собствен уеб сайт.

Ако наемеш добра фирма за създаването на твоя сайт, ще трябва да платиш поне няколко хиляди лева за професионалната изработката на сайт. Когато започваш своя бизнес това са доста пари, които могат да бъдат спестени и инвестирани на по-ползотворно място. Ще ти покажа как можеш да спестиш тези хиляди, като те науча как да си направиш своя сайт сам.

Започни с изграждането на своя сайт от тук!

Защо правя това?

Една от причините, които ме принудиха да създам този сайт беше доста елементарна - Не желаех да виждам как хората харчат хиляди левове за наемане на уеб разработчици и дизайнери.

Работил съм с много и различни дизайнери и програмисти в последните 10 години и мога да кажа, че наистина 90% от тях просто инсталираха някоя платена WordPress тема и искаха над 1000лв. за нея.

Когато следвате моето WordPress ръководство (началната страница), можете да направите това безплатно. Все пак, ако не можете да намерите няколко часа да създадете вашият сайт, ще е по-разумно да наемете някой.

Друга причина, поради която прекарвам много време за подобряване на моите ръководства и отговаряне на имейли е, че аз всъщност печеля някакви пари от това. Някои от услугите, които ви препоръчвам да използвате (предимно уеб хостинг) ми плаща комисионна за намиране на нови клиенти. Не е някаква огромна сума, но е достатъчна, за да покрие името на домейна и разходите за уеб хостинга.

Имайте предвид, че цялата информация на този сайт е свободна за използване. Можете да я споделяте с вашите приятели, колеги и така нататък.

Моят опит

Wordpress
90% Complete
Photoshop
70% Complete
HTML + CSS
85% Complete
PHP
73% Complete