Урок 2: WordPress на български език и няколко други бързи настройки

Във втората статията от от ръководството „Как да си направим сайт“ ще ви обясня най-лесния начин, по който може да направите WordPress на български език. WordPress, както вече няколко пъти обясних е софтуерът или по-точно платформата благодарение на която ние ще изградим нашия сайт.

В това видео обяснявам как да инсталирате WordPress на български език и няколко други бързи настройки към него:

Какво е WordPress и защо да използваме него

Работил  съм с HTML редактори за създаване на страници, както и с много други CMS системи. Избрах WordPress, като основна платформа при изграждането на сайтове, защото е много интуитивна и лесно се управлява. В следващите редове ще ви обясня подробно предимствата на системата. WordPress е най-използваната платформа за управление на сайтове в света, представлява един уникален инструмент, с помощта на който може да представите всяка една ваша идея в интернет. Платформата е както безплатна така и безценна. Един от най-големите бонуси, които WordPress предлага са хилядите дизайни, които са красиви, удобни за навигиране и в крак с най-новите уеб стандарти. Във видеото съм обяснил нагледно колко лесно и бързо става инсталацията на WordPress. Използва се от над 100 млн. сайта по света, като сред най-знаменитите им потребители са Джей Зи и Кейти Пери.Също така корпорации като CNN, The New York Times, Sony дори и Samsung  са предпочели този софтуер пред многото други. Пълен списък с най-известните хора и корпорации използващи WordPress можете да намерите тук. Платформата WordPress е използвана на първо място по света при разработка на уеб сайтове. Съветвам ви да я изберете по следните причини:

1.Wordpress е най-мощната и най-лесната платформа за използване и научаване. След по-малко от няколко часа работа вие не само ще знаете как да публикувате изображения и текстове, но ще знаете как да работите напълно с този безценен софтуер – WordPress.

2.В WordPress може да намерите хиляди безплатни разширения(плъгини), с помощта на които може да добавите всичко, което пожелаете към вашият сайт.

3.Съществуват хиляди безплатни и платени теми (т.е. дизайни) за WordPress. Има толкова голям избор, че няма начин да не намерите тема (дизайн), която да не ви харесва.

4.Поради голямото използване и разпространение на WordPress винаги можете да намерите професионална помощ. Както в България така и по света има хиляди специалисти, които са готови да ви помогнат. А също така може да попитате и мен, като аз съм винаги насреща при евентуална нужда.

5.Инсталирането става както бързо така и лесно.

6.WordPress не е просто някакъв софтуер за изграждане на уеб сайтове, той е НАЙ-ДОБРИЯТ такъв, който също така е и безплатен.

 

2. Настройки, които е добре да извършим

Във този видео урок споделям и няколко важни настройки, които е добре да направите след инсталацията на WordPress. Общо казано настройваме адресите в сайта, както и неговото описание, което е доста важно за SEO оптимизацията.Това ще помогне на вашата страница да се класира по високо в търсачката на www.google.bg, като това от своя страна ще доведе до повече посетители към вашият сайт.

Към урок 3>>

Naturopathica how to make testosterone cream how to increase testosterone naturally: why you don

11 Коментара

 • Стефан

  Има ли възможност за multylangluage?! Имам предвид страницата да може да се чете на български и английски, с меню за превклучване?!

  • Martin

   Здравейте, да разбира се, имайте предвид,че по този начин, ще трябва текстовете и информацията, посочена в сайта ви да бъде преведена на съответните езици. Има различни плъгини и методи за Multi Language – бихте могли и да ползвате различни плъгини предлагащи цялостно и частично превеждане на информацията, например – https://wpml.org/

 • Калина

  Добър ден!Искам да направя един сайт,подобен на друг,но не мисля че ще се справя.Трябва да бъде изграден с много функции.Ще се радвам ако ми помогнете да го направя,защото не искам да хвърлям пари на вятъра за закупуването на хостинг.

 • Teodora

  Здравейте,
  Наскоро си инсталирах WordPress на андроид телефона, възможно ли е да си създам блог или сайт през него. Тъй като съм начинаеща и не съм на ти с технологиите, какво ще ме посъветвате?
  П.п. Може да ви прозвучи смешно, но първите стъпки преминах успешно, дори си активирах платената версия от 3 £ на месец и до там. Нещо се обърках и незнам какво следва.
  Предварително благодаря!

  • Александър

   Здравейте Теодора,

   Разбира се това е възможно. Изпратих ви съобщение на посоченият от Вас email адрес, за да Ви помогна със следващите стъпки нужни за изграждането на вашият уеб сайт.

 • Христова

  Дали ще мога след като създам сайт да го направя и подходящ за мобилни устройства?
  Дали има безплатни плъгини за това или са само платени?

  • Александър

   Здравейте,
   Отговора и на двата Ви въпроса е да!
   Изпратих Ви повече информация на посоченият от Вас email адрес.

 • Стела Тодорова

  Здравейте, закупих темата Traveler на WordPress ,успях сама да инсталирам темата на сайта,но до тук.Навсякъде чета,колко е лесно да се работи с wordpress сигурно е така,но не и за мен.Незнам как да продължа.Опитвам се да открия някой,който да е запознат с тази тема Traveler и да ми даде насока или да поеме срещу заплащане ,разбира се ,ангажимент да довърши сайта.Вие имате ли възможност да поемете такъв ангажимент? Благодаря Ви предварително. Весели празници

  • Александър

   Здравейте,
   Писах ви на посочоният email адрес. Сигурен съм, че ще мога да ви помогна да разрешите всички срещнати проблеми.
   Весели празници и на вас!

 • Веселина Славчева

  Здравейте,
  имам сайт на Word press плагформа, но имам следният проблем. Господинът, който ми прави сайта пое ангажимента администрацията да ми е на български език. За съжаление само част от административния панел е на български. Това ми създава проблем с работата. Преди 2 години имах друг сайт на същата платформа и работих без проблем. Сега имам чувството, че е направено много по-сложно. Дали ще можете да ми помогнете? Просто искам, когато ми се налага да работя по сайта, това да не е нещо сложно и задължително зависещо от друг.
  Предварително благодаря за отговора Ви.

  • Александър

   Здравейте, изпратих ви съобщение на email адреса, който ми дадохте. Вярвам, че с лекота ще можем да отстраним вашият проблем, а също така и да ви покажа, че не всичко е толкова сложно, колкото мислите.

 • Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *