Урок 2: WordPress на български език и няколко други бързи настройки

Във втората статията от от ръководството „Как да си направим сайт“ ще ви обясня най-лесния начин, по който може да направите WordPress на български език. WordPress, както вече няколко пъти обясних е софтуерът или по-точно платформата благодарение на която ние ще изградим нашия сайт.

В това видео обяснявам как да инсталирате WordPress на български език и няколко други бързи настройки към него:

Какво е WordPress и защо да използваме него

Работил  съм с HTML редактори за създаване на страници, както и с много други CMS системи. Избрах WordPress, като основна платформа при изграждането на сайтове, защото е много интуитивна и лесно се управлява. В следващите редове ще ви обясня подробно предимствата на системата. WordPress е най-използваната платформа за управление на сайтове в света, представлява един уникален инструмент, с помощта на който може да представите всяка една ваша идея в интернет. Платформата е както безплатна така и безценна. Един от най-големите бонуси, които WordPress предлага са хилядите дизайни, които са красиви, удобни за навигиране и в крак с най-новите уеб стандарти. Във видеото съм обяснил нагледно колко лесно и бързо става инсталацията на WordPress. Използва се от над 100 млн. сайта по света, като сред най-знаменитите им потребители са Джей Зи и Кейти Пери.Също така корпорации като CNN, The New York Times, Sony дори и Samsung  са предпочели този софтуер пред многото други. Пълен списък с най-известните хора и корпорации използващи WordPress можете да намерите тук. Платформата WordPress е използвана на първо място по света при разработка на уеб сайтове. Съветвам ви да я изберете по следните причини:

1.Wordpress е най-мощната и най-лесната платформа за използване и научаване. След по-малко от няколко часа работа вие не само ще знаете как да публикувате изображения и текстове, но ще знаете как да работите напълно с този безценен софтуер – WordPress.

2.В WordPress може да намерите хиляди безплатни разширения(плъгини), с помощта на които може да добавите всичко, което пожелаете към вашият сайт.

3.Съществуват хиляди безплатни и платени теми (т.е. дизайни) за WordPress. Има толкова голям избор, че няма начин да не намерите тема (дизайн), която да не ви харесва.

4.Поради голямото използване и разпространение на WordPress винаги можете да намерите професионална помощ. Както в България така и по света има хиляди специалисти, които са готови да ви помогнат. А също така може да попитате и мен, като аз съм винаги насреща при евентуална нужда.

5.Инсталирането става както бързо така и лесно.

6.WordPress не е просто някакъв софтуер за изграждане на уеб сайтове, той е НАЙ-ДОБРИЯТ такъв, който също така е и безплатен.

 

2. Настройки, които е добре да извършим

Във този видео урок споделям и няколко важни настройки, които е добре да направите след инсталацията на WordPress. Общо казано настройваме адресите в сайта, както и неговото описание, което е доста важно за SEO оптимизацията.Това ще помогне на вашата страница да се класира по високо в търсачката на www.google.bg, като това от своя страна ще доведе до повече посетители към вашият сайт.

Към урок 3>>

6 Коментара

 1. Христова

  Дали ще мога след като създам сайт да го направя и подходящ за мобилни устройства?
  Дали има безплатни плъгини за това или са само платени?

  1. Александър
   Александър

   Здравейте,
   Отговора и на двата Ви въпроса е да!
   Изпратих Ви повече информация на посоченият от Вас email адрес.

 2. Стела Тодорова

  Здравейте, закупих темата Traveler на WordPress ,успях сама да инсталирам темата на сайта,но до тук.Навсякъде чета,колко е лесно да се работи с wordpress сигурно е така,но не и за мен.Незнам как да продължа.Опитвам се да открия някой,който да е запознат с тази тема Traveler и да ми даде насока или да поеме срещу заплащане ,разбира се ,ангажимент да довърши сайта.Вие имате ли възможност да поемете такъв ангажимент? Благодаря Ви предварително. Весели празници

  1. Александър
   Александър

   Здравейте,
   Писах ви на посочоният email адрес. Сигурен съм, че ще мога да ви помогна да разрешите всички срещнати проблеми.
   Весели празници и на вас!

 3. Веселина Славчева

  Здравейте,
  имам сайт на Word press плагформа, но имам следният проблем. Господинът, който ми прави сайта пое ангажимента администрацията да ми е на български език. За съжаление само част от административния панел е на български. Това ми създава проблем с работата. Преди 2 години имах друг сайт на същата платформа и работих без проблем. Сега имам чувството, че е направено много по-сложно. Дали ще можете да ми помогнете? Просто искам, когато ми се налага да работя по сайта, това да не е нещо сложно и задължително зависещо от друг.
  Предварително благодаря за отговора Ви.

  1. Александър
   Александър

   Здравейте, изпратих ви съобщение на email адреса, който ми дадохте. Вярвам, че с лекота ще можем да отстраним вашият проблем, а също така и да ви покажа, че не всичко е толкова сложно, колкото мислите.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *