Как да популяризирате сайта си в социалните мрежи?

Социални страници

Напоследък е модерно да се обсъжда колко вредно влияние имат социалните мрежи за цялото ни общество. Дори да е така и дори те да изсмукват голяма част от свободното време, което по-добре би било прекарано с книга в ръка, спорт или сред природата, не можем да отречем и ползите от социалките. Тук, в тази статия, съвсем няма да обръщаме внимание на предимствата, които те носят за обществото и личния ни живот. Напротив. Ще поставим фокуса върху ползите на социалните мрежи за бизнеса и най-вече за способността им да привлекат вниманието на аудиторията именно към вашия сайт или продукт, да узнаят за вашата фирма, да направят заявка точно за вашата услуга, да се запознаят с портфолиото ви, а в най-добрите случаи дори да споделят по стените на приятелите си вашите специални оферти. Всички тези цели са лесно постижими. Това, което трябва да направите, е просто да популяризирате сайта си в социалните мрежи. Вижте как да го направите в бързи и лесни стъпки!

1.Ежедневно публикувай минимум по 1 пост във Фейсбук профила на страницата ви. Така аудиторията няма да ви забрави, а в интернет това става доста бързо – особено в социалната мрежа, където рекламите и новите фен страници ежедневно удвояват броя си.

2.Пуснете Фейсбук реклама. Макар и платена, тя може да ви излезе доста изгодна, защото според статистиката 80% от случаите, в които първата по-силна рекламна кампания е задвижена именно във Фейсбук, позволява на фирмата да завърши с по-високи доходи годината и да избие вложените пари за промотиране до месец най-късно.

3.Наемете човек да управлява Фейсбук страницата ви. Ако щете вярвайте, но в света на дигиталния маркетинг се появиха и първите специалисти по социален маркетинг или така наречените специалисти по внедряване на рекламни кампании в социалните мрежи – най-вече във Фейсбук, като управлението на фен страници или групи се превърна в истинска специалност за областта! Тези хора знаят как да привлекат вниманието на хората и затова най-добре е да си платите, но да знаете, че цялата тази кампания ще завърши успешно и вашият уеб сайт скоро ще се знае от таргетираните ви потребители.

4.Излезте от рамките на своя бизнес и ангажирайте хората с разнообразни и интересни публикации. Проучванията сочат, че вицовете и статусите вълнуват хората и дори една хубава снимка с послание може да ви доведе доста нови клиенти. Социални теми са не по-малко отлични хватки за увеличаване на интереса към вас.

5.Светът не е само Фейсбук и не подценявайте останалите социални мрежи. Всяка една от тях, макар и с по-тясна ниша, може да ви помогне да предвижите сайта си на по предни позиции в търсачките. Ще ви дадем и конкретни примери и насоки в тази връзка. Instagram, както знаете, е социалката на снимките и на хората, запалени по фотографията. Уместно е тук да имате профил, но да ангажирате с реални снимки – от вашия работен процес, от новите ви попълнения в екипа, дори от най-новата опаковка на продукта, който вчера сте изработили и сега сте толкова щедри да го споделите първо с верните си последователи в социалката. При Pinterest нещата са сходни, но и по-лесни, тъй като тук снимките не е нужно да са реални или професионални. Имайте на предвид, че това е предимно женска социалка и в нея най-силно се котират следните теми: fashion, crafts, recipes и За съжаление, Pinterest не е толкова добре развита в България още, но ще дойде време и ]е стане! Twitter e супер идея за хората, работещи в сферата на услугите, защото тук кратките, но много поучителни и важни постове са на преден план. Прибавяйте винаги повече хаш-тагове, които да са свързани с вашия сайт, фирма, бизнес и краен продукт.

6.Взаимодействайте с потребителите! Точно затова тези сайтове се наричат и социални мрежи – мрежи, защото свързват много хора и социални, защото тук се говори, обсъжда, дори спори и възхищава, изненадва и така нататък. Добре е – ако имате време – да отговаряте с шеговит, но винаги професионално издържан тон на хората, които коментират вашите постове, винаги да следите дали не са ви писали на лично съобщения и навременно да поемете инициативата, да правите анкети и така нататък. Ако смятате, че не сте толкова оригинални, един обикновен въпрос, зададен към всички, относно злободневна и наболяла тема, е напълно достатъчен, защото бързо ще ви докара необходимия рийч!

7.Профилът ви в социалната мрежа трябва да изглежда и да бъде поддържан еднакво професионално, колкото изглежда и сайта ви. От особено значение е двете да имат сходен дизайн и концепция. Всичко друго би изглеждало импровизирано, неподготвено и дори неграмотно.

8.Експериментирайте – в социалните мрежи всяко чудо е за три дни и дори да сгрешите, бързо ще ви простят и ще забравят за вашия гаф. Понякога, неадекватни видео клипове, малко по-скандално съдържание могат да свършат работа да привлечете вниманието. Не винаги действа, но ако се случи, ще спечелите много. Ако сгафите, не се притеснявайте. В социалните мрежи всички го правим.

9.Направете тройна връзка, като свържете своя страница с блог, а блогът със социална мрежа. Както се и досещате, с този подход имате реален шанс да убиете с един куршум два заека, а освен това и бързо-бързо да станете известни из социалните мрежи. А вие знаете добре – ако имате слава в социалката, значи скоро може да получите доста приходи и власт от тази слава!

Успех! И не забравяйте – колкото сте по-социални, толкова сте и по-успешни!