корпоративен сайт

10 причини да се сдобиете с корпоративен сайт за своята фирма още днес!

Имаме въпрос към всички вас, успяващи, преуспяващи и тъкмо изгряващи на бизнес хоризонта хора – вашият бизнес има ли сайт? Или нека се изразим по-правилно, за да бъде ясно на всекиго – вашата фирма, без значение от това с какво се занимава, продава чорапи или произвежда високотехнологични компоненти за селскостопански машини, може ли да се похвали с корпоративна страница? Ако не, лошо…

Интернет превзе света и живота ни с такава ярост, че е невъзможно да нито да работите, нито да успявате да се издигате с това, с което се занимаваме, без да сте част от него. Дори една малка онлайн частица от мрежата, върху която се простирате вие, понякога е достатъчна, но да бъдете извън интернет е сякаш да не сте сред света на живите. Чисто и просто да ви няма. Помислете добре – когато жена ви иска да ремонтира лятната кухня, къде черпи идеи – в интернет! А когато дъщеря ви реши да замине и да учи в чужбина, как се осведоми за британския си университет – в интернет! Примерите са безброй, но всички те показват факт, който трябва да ви стане ясен още сега – вие не можете да излезете от интернет пространството, а ако никога не сте присъствали като бизнес фактор в него, имате много хляб да изядете още, та макар и дигитален…Започнете с простичкия корпоративен сайт! Представете фирмата си в него. Заявете кои сте и какво правите. Защо ли? Не само защото трябва и е видимо, че е наложително, но и заради тези 10 причини, които биха накарали и дядо Златко да си направи страница в нета и да просне там ръчно изработените си китеници и глинени съдове, за да стане известен, а продуктите му – купувани!

1.Представете се

Уеб сайтът е вашата визитна картичка в нишата, в която се запътвате или вече се намирате. Тук предлагате своите продукти или услуги така, както преди ги продавахте на пазара, а после рекламирахте във вестника. Сега е същото. Смени се само мястото – вместо пазар имаме интернет, а вместо сергията – дойде сайтът!

2.Разширете своята аудитория

Вероятността да намерят затънтения ви склад или да попаднат точно на вашата фирма за дограма е малък. Но когато хората търсят нещо в интернет, те виждат всички опции и макар да не стигнат до 17-та страница с резултатите от своето търсене, те ще видят минимум 10 фирми за дограма – сред тях и вашата – и ще направят избор. Дори да не ви разберат, вие сте заявили за себе си. Някой може да ви препоръча. Вие вече имате повече хора, които биха купили от вас!

3.По-лесна комуникация с клиентите

Ама разбира се, че е по-лесно, по-бързо и по-евтино да общувате директно с клиентите си в интернет. Никой няма да се набутва с телефонни разговори. Всички ще получат своето внимание.

4.Възможност да разширите мрежата си с партньори / инвеститори

Както потребителите ще ви намират по-лесно, ако имате уеб сайт, така и бъдещите ви партньори ще научат за вас като потенциално добро попадение именно през вашата корпоративна страница. Затова и в нея разделът контакти е повече от задължителен!

5.Продавайте от разстояние!

Ако вие сте търговец и продавате от разстояние чрез онлайн магазина си, който също е сайт, ще спестите до 75% от разходите, които ви коства малка бакалийка, изискваща наем, персонал, почистване, поддръжка и какво ли още не.

6.По-лесно отчитане на дейността

Материалното отчитане е трудно, а и лесно се правят грешки. Ако всичко е поместено в голяма база данни на вашия корпоративен сайт, балансите, анализите и наличната информация на куп в много отношения ще ви улеснят.

7.Възможност за социално приобщаване

Внедряването ви надълбоко в обществото и социалния живот на хората е от значение за репутацията ви. В интернет, с уеб сайт, това е възможно, защото дори хората да не ви намерят, за да купят от вас, те ще разберат за вас, ще ви приобщят към себе си.

8.Популярност и величина

Според рекламистите от миналия век, е достатъчно да повтаряте някому по 10 пъти на ден в течение на 5 дена дадена марка, за да го накарате той да забрави да купува от който и да е друг производител. Тук, натрапването на идеята е в основата на изграждането на бранда. Същото е и в нета. Представете си, че вашият сайт заема определено рекламно пространство, но в нета, а във вестника. Тук обаче никой не ви сваля от брошурата, стоите си нон-стоп!

9.Можете да го направите и сами

С наличието на CRM платформи като Joomla, WordPress, OpenCart и така нататък, програмирането отпадна като задължително условие да сте способни да изградите свой собствен корпоративен сайт без чужда помощ.

10.Влизате и в социума на социалните мрежи…

Трудно ще станете част от дискусия във Facebook, ако нямате корпоративен сайт, а знаете, че социалната мрежа вече е критерий за популярност и добър имидж.

 

Започнете с изграждането на вашият корпоративен сайт още днес, с помощта на това ръководство.