Урок 6: Добавяне на текст и снимки

Тази статия и видео са част от ръководството „Как да си направим сайт“. В предишният урок настроихме менютата и навигацията на сайта. Време е да публикуваме това, което искаме да покажем пред света, а именно вашето съдържание.В този видео урок ще ви покажа как да добавите текст и снимки в WordPress.

Публикуване на страници/текст

Създаването на нова страница става много лесно. Влезте в администраторския панел на WordPress (www.tvoiatsait.com/wp-admin). След това отидете на Страници ->Нова. Имате два вида редактори – „Визуален редактор“ и „Текстов редактор“. Препоръчвам ви да използвате визуалния редактор, като текстовия редактор се използва главно, когато имате нужда да въведете HTML код. Също така отворете два web прозореца, като единия да показва редактора, а другият – създадената страница и публикувания текст. По-удобно е за вас, защото ще виждате как изглежда текста ви и ако е нужно ще нанесете нужните корекции. За целта натиснете с дясно копче на мишката „Преглед на страницата“ и натиснете „Отворете страница в нов прозорец“(Open link in new tab). След това с помощта на мишката се навигирайте от единия към другия прозорец.

Изключване на коментарите

В някой страници, такива като „За мен“, „За контакт“, „Началната страница“ и други е по-добре да изключите възможността на потребителите да коментират. Разбира се, ако искате може да ги оставите, но според мен там не е препоръчително да ги има. Изключването на коментарите става също от екрана за редактиране на страницата. Кликни горе вдясно върху „Настройка на изгледа“, а след това ще се отвори едно допълнително поле, убеди се че в това поле има знак за отметка на „Коментари“. След като си направил това, отиди по-надолу под „Коментари“ и махнете отметката от „Разрешаване на коментарите“ и „Позволяване на pingback на тази страница“. Погледнете снимката за да се навигирате по-добре, къде са всички тези полета.

d5

 

Редактиране на текст

Редактирането на текст става изключително лесно. Натисни бутона показан на снимката по-долу („Kitchen sink“) за да се отворят всички допълнителни инструменти, от които ще имате нужда за да редактирате текста. Погледнете снимката за да се навигирате по-добре, къде е бутона „Kitchen sink“.

d6

Добавяне на изображения в текста

За да добавите снимки и други изображения, които искате да поставите в текста просто натиснете бутона „Добавяне на друг тип файл“(Add Media). След това отидете на „Качване на файлове“(Upload files) и вмъкнете своето изображение в текста. Съветвам ви да обърнете внимание на настройките за подравняване, връзка и размер към изображението.

Към урок 7>>

4 Коментара

 • Жасмина

  Здравейте,

  Искам да попитам как снимките от Instagram могат да се прибавят към начална страница като изображения,и в същото време да се отваря профила в Instagram. Опитвам се да го направя от джаджи,но мога да добавя само произволно изображение от качени файлове с линк към Instagram,а аз искам да се показват отделни снимки от профила.

  • Мартин Каркелев

   Здравейте, нека направим консултация в удобно за Вас време между 09:00 – 17:00 часа на 0888 13 15 59 – Мартин Каркелев

 • Tatqna

  Здравейте Александър, в кои случаи се появява изображението на страницата, което активираме от полето „Картинка на публикацията“, при мен също не се получава, от темата ли зависи или от джаджи?
  Защото бих искала да направя всяка страница със собствено горно изображение, а то ми седи от заглавната страница?

  • Александър

   Здравейте,

   Правилно сте разбрала, това зависи от самата тема.
   Опитайте да я смените 🙂

 • Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *