фейсбук рекламата

За предимствата на Фейсбук рекламата

Когато става въпрос за промотиране на стока или услуга, фирма или кауза, човек или просто вашия забавен сайт в интернет, най-доброто решение, разбира се, е рекламата. В интернет, за щастие, се предлагат достатъчно опции за рекламиране. Естествено, когато става въпрос за стартиране на бизнес или за спешно обновяване и развитие на такъв, добре е да заложим на реклама, която наистина работи. По-конкретно, основната ви задача е да изберете правилният канал за прокарване на вашите маркетинг и PR идеи. Каналите също не са малко, но напоследък социалните мрежи станаха сред най-предпочитаните. По-конкретно, Фейсбук е истински лидер сред всички възможни интернет пространства за реклама и маркетинг. Именно за нея, за Фейсбук рекламата смятаме да поговорим днес. В случай, че никога не сте се занимавали с нея и не сте опитвали от възможностите, които предлага, време е да го сторите. За да се мотивирате, предлагаме ви да разгледате основните предимства на Фейсбук рекламата още сега.

Целият свят е вътре, следователно целият свят ще разбере за вас. Ако има друго, по-посещаемо място в интернет от Фейсбук, пуснете реклама там, но докато то не се намери, вашият шанс да бъдете забелязани е именно тук, в социалната мрежа, където хората се тагват, губят си времето, докато пътуват или скучаят на работното място, където споделят всичко, където търсят информация с еднаква сила, с която търсят и в Гугъл, между другото.
Същевременно, Фейсбук е един от малкото ефикасни рекламни канали, в които можете да определяте параметрите на своята таргет група. Какво точно означава това? Това означава, че посредством изключително простичка таблица, която попълвате самите вие, ще можете да подберете на кои точно потребители да се показва рекламата – на мъже или на жени, на хора от Българя или на друг конкретен географски регион, на млади, т.е. на възраст от 18 до 30 години или на по-възрастни и т.н.
По всяко време и във всеки час, системата за реклама във Фейсбук ви позволява да следите прогреса на своята интернет кампания. На чисто фейсбукски език, това означава да следите % на своя рийч (от reach, в превод от английски достигам, т.е. какъв % хора от таргетираната ви аудитория сте достигнали със своето визуално-текстово послание).
И като говорим за оформление на рекламата, хубавото на Фейсбук рекламата е, че ви дава право да представите идеята или продукта си и с текст, и с изображения. Разбира се, от кампанията на Марк Зукенбърг са въвели и определени правила и забрани в избора на текста и снимки, но те не са кой знае колко сериозни, за да се почувствате ощетени или ограничени.
Фейсбук рекламата ви дава право да сменяте стратегията и концепцията си по всяко време. Точно когато започнете да схващате какво ви казва % рийч, ще осъзнаете дали нещо куца и кое е най-привлекателното в рекламната ви кампания. На базата на тези свои изводи, вие винаги можете да подмените една реклама с друга, да спрете недействащата или да платите повече за работещата.
Бюджетът за Фейсбук реклама е нещо, което определяте вие самите. Ако искате силен старт на своя бизнес, можете да инвестирате и 1000 долара, но ако искате да си направите един бегъл тест за вашата PR кампания, можете да поръчате дори реклама за 5 долара. Всичко зависи от вас и Фейсбук ви позволява да организирате маркетинг подхода си по начин, по който искате от финансова гледна точка.
Ако приемем и създаването на бизнес Фейсбук фен страница като част от Фейсбук рекламирането, то тогава смело можем да кажем, че то ни дава и възможност за по-директна и близка, почти интимна връзка с потребителите. Когато те могат да видят и да комуникират с вас, доверието им се покачва и малко по малко те ще ви възприемат като част от „приятелите“ си, като една от харесаните им фен страници, като любимата група, в която членуват в социалната мрежа.
Фейсбук рекламата е идеална, ако разчитате и на двете – и на десктопните, и на мобилните си потребители – с еднаква сила. Това е така, защото когато платите за реклама в социалната мрежа, вашата рекламка или рекламки ще излизат и на смартфоните, и на лаптопите на таргетираните от вас като потенциални клиенти потребители.
Безспорен факт е, че Фейсбук рекламата е рекламата, която най-силно и горещо се препоръчва и за стартиращ, и за вече развит бизнес. Експертите са на мнение, че до сега не е бил създаван толкова гъвкав и успешен и за потребителите, и за самите компании рекламен канал, който освен всичко, и да бъде евтин. Големите гурута на дигиталния маркетинг и интернет предприемачеството не подминават да похвалят Фейсбук, който макар и досаден вече със своята баналност и всепоглъщаща роля в живота ни, има отлични условия за реламиране на стоки и услуги, идеи и фирми. Затова и е редно да се вслушате в истинските експерти, в хората с достатъчно опит, които могат по-лесно от вас да определят кой подход за реклама в мрежата е добър и кой не.

Е, ние със сигурност смятаме, че Фейсбук рекламата е отличен подход! Ако не искате да рискувате в началото с нея, започнете с евтини и малко на брой рекламки. Още след първата седмица ще видите реални успехи и ще осъзнаете и по-голяма част от предимствата й, изброени от нас по-горе. Успех с рекламата!