Урок 7: Добавяне на форма за контакт

Препоръчително е да предоставите на своите клиенти някакъв начин за контакт било то телефон, адрес или форма за контакт. И тъй като ние искаме да ги улесним максимално и да сме винаги насреща при евентуална нужда, в този видео урок ще ви покажа как да добавите форма за контакт на вашият сайт.

Как изглежда една форма за контакт?

Формата за контакт изглежда приблизително по следния начин:

Untitled

Има четири полета за попълване. Те са за име,имейл адрес,“Относно“ и поле за тяхното съобщение. След като вашият посетител или клиент попълни съответната форма за контакт и кликне върху бутона „Изпращане“, вие ще получите имейл с съответната попълнената информация.

Защо е препоръчително да предоставите форма за контакт на вашия сайт?

Формата за контакт не е задължителна. Може просто да публикувате телефон или адрес на видимо място във вашия сайт и вашите посетители или клиенти ще могат да се свържат с вас. Нашата цел, обаче е те да бъдат максимално улеснени. Все пак не на всеки му е удобно да говори по телефона, а също така ще получаваме повече запитвания и съобщения, за които ще можем да се подготвим и съответно да отговорим по-добре.

Contact Form 7

Инсталирането на  Contact Form 7 става по следния начин. Отидете на Разширения -> Добавяне на нови и въведете името на плъгина(Contact Form 7) в полето за търсене. Плъгинът автоматично ще създаде форма за контакт, която ще бъде напълно достатъчна за нашите цели. Ще се появи нова меню “Contact” в административното табло на WordPress, където ще можете да разгледате настройките на твоята формата за контакт. След като кликнете на новото меню „Contact“ ще видите и създадената форма. Кликнете на нея и отидете малко по-надолу, където ще намерите полето „До:“, което е под „Поща“. Уверете се, че в това поле сте въвели правилният имейл, до който ще бъдат доставяни съобщенията на вашите посетители (в моя случай той е  Добавяне на форма за контакт). Разширението създава подобен код на този – contact-form-7 id=“41″ title=“Contact form 1″(ограден в квадратни скоби), който трябва да поставите на страницата за контакт, където съответното ще бъде и формата за контакт. Задължително изключете възможността за коментиране на тази страница, освен ако не искате да объркате посетителите на вашият сайт! Не се знае дали те ще ви пишат или ще попълнят формата за коментар, като по този начин тяхното съобщение няма до достигне до вас.

Тест на контактната форма

Не забравяйте да изпробвате формата за контакт, когато сте настроили всичко. Трябва да се убедите, че всичко е наред и работи. В противен случай може да се окаже, че посетителите на твоя сайт ти изпращат запитвания или съобщения, които вие дори не получавате. В редки случай е възможно да получите съобщение в папката за „Нежелана поща“, което е изпратено там по погрешка, защото системата го е помислила за спам. За да не пропуснете някое важно съобщение, редовно проверявайте тази папка.

Защита от спам

Това е нещото, което не съм споменал във това видео поради причината, че е за хора, които са по-напреднали в тази област . Когато вашият сайт се разрасне и добие голям брой посетители, ще добиете и голям брой „Нежелана поща“. Тази „Нежелана поща“ обаче не винаги ще бъде маркирана като такава и често тя ще се озовава при нормалната ви поща, а именно в пощенската ви кутия. Това се нарича спам и в най-честите случай, спам роботи попълват автоматично вашата форма за контакт и изпращат съобщението. Понякога това са и хора, на които им е платено да го правят. Съществуват няколко начина за справяне с този проблем. Един от тях е използването на „CAPTCHA“ – всички сте го виждали. Представлява поле в което се въвежда текст, които е изкривен на картинка. Тази функция e вградена в Contact Form 7  и е нужно само да се включи. Другият начин е да се използва Akismet. Този плъгин автоматично разпознава спама и не позволява неговото изпращане.

Към урок 8>>

Trastornos de ansiedad. Agorafobia y crisis de p?nico | Farmacia Profesional levitra comprar los test de farmacia fallan en uno de cada cuatro positivos por covid: ?cu?les son las pruebas m?s fiables?

3 Коментара

  • Александър

   Здравейте,
   Изпратил съм Ви отговор на посоченият от вас email адрес. Насреща съм ако имате нужда от допълнителна помощ.

 • Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *