Регистриране в Ipage и инсталиране на WordPress на вашият домейн

1. Настройте вашият WordPress сайт използвайки хостинг фирмата Ipage

Нека първо отидем към сайта на хостинг фирмата, а именно www.Ipage.com.

Запомни: Кликайки линка по-горе ти гарантира най-евтини цени.

Как да си направим блог с Ipage

Това е началната страница на Ipage, откъдето ще закупим домейн име и хостинг за вашият сайт. Натиснете “Sign Up Now”, за да преминете към следващата стъпка, а именно избора на домейн име.

 

2. Изберете вашето желано домейн име и проверете дали е свободно.

Ако нямате домейн име все още, тук е мястото да си създадете. Напишете вашият избор, кликнете върху „Check Availability“ и Ipage ще ви информира дали желаното домейн име е свободно (и ще ви даде други опции в случай, че е заето). Изберете „Register a New Domain“, ако искате да регистрирате ново домейн име.

Ако имате домейн име, ще имате избора да прехвърлите или да смените name сървърите на вашето домейн име, като по този начин да го насочите към Ipage.  Изберете „I already have a Domain“, ако искате да прехвърлите вашето домейн име.

Натиснете бутона „Check Availability“ след като сте готови.

3. Попълнете нужната информация

Първата стъпка е да попълните нужната информация за вас,  информация за вашата дебитна/кредитна карта или PayPal профил и срока, за който ще заупте хостинг.

Препоръчвам Ви да закупите хостинг в период от 2-3 години, за да можете да се възползвате по-дълго от промоцията. Разбира се ако не разполагате с нужние средства или желаете да изпробвате дали нещата ще потръгнат Ви съветвам да закупите хостинг само за 1 година.

„Domain Privacy“ (Защита на личните данни) не е от особено значение, но ако не искате вашето име или телефонен номер, да се споделят публично в WHOIS базата данни (една голяма база данни, до която от всяка хостинг фирма се изисква да изпрати тази информация), поставете отметката в квадратчето и всичко ще бъде скрито (компанията ще скрие своите данни зад прокси, така че никой не може да види кой си).

 

Ipage ще ви предложи още няколко допълнителни услуги, от които може да имате или да нямате нужда.
А малко по надолу съм обяснил, с какво може да Ви помогне всяка една от тези услуги.

WordPress Optimization – Включва пакетът „всичко в едно“, който от своя страна включва теми и приставки, автоматично откриване и премахване на зловреден софтуер и персонализиран контролен панел. Също така ще бъдете подкрепени от елитен екип от WordPress Experts. Бих казал, че WordPress е достатъчно надежден и сигурен, а също така и изключително елементарен за работа. Това е услуга, от която няма да имате нужда.

SSL Certificate – SSL сертификата осигурява и защитава чувствителната информация на посетителите си. Имената, телефонните номера, паролите и други ще бъдат защитени от фишинг атаки срещу уебсайта Ви.
Платформата WordPress сама по себе си осигурява тази защита, но все пак това увеличава доверието на потребителя към вашият сайт. Преценете сами дали имате или нямате нужда от тази услуга.

Website Security – Защитете уебсайта си от вируси, хакери и злонамерен софтуер. Както вече казах WordPress е достатъчно надежден и сигурен и поради тази причина Ви препоръчвам да премахнете отметката от тази услуга.

G Suite from Google Cloud – Мощен пакет продукти, който да рационализира бизнеса ви: професионален имейл, онлайн хранилище, споделени календари, видеоконференции и др.
Ipage предлага повечето от тези неща, включени към хостинг услугата, която сте закупили и поради тази причина не смятам, че имате нужда от тази услуга.

Site Backup & Restore – Наслаждавайте се на спокойствие, като данните на уебсайта Ви са удобно осигурени и защитени от ежедневните автоматични резервни копия. В случай, че нещо се случи с  вашият сайт ще може да го възвърнете в състояние, в което сайта е бил в пълна изправност. Все пак backup копия, могат да се направят ръчно и не смятам, че има нужда да заплащате за тази услуга. Препоръчвам ви да премахнете отметката.

Имайте предвид, че тези услуги ще ви струват допълнително. Ако не мислите, че имате нужда от тях – не ги използвайте.

4. Завършете поръчката

След това кликнете върху “Check Out”(Завърши поръчката) и сте почти готови, като сте спестили доста време и пари.

Бъдете много внимателни, когато попълвате детайлите те трябва да бъдат верни за да може екипа по поддръжка да ги потвърди и да ви даде допълнителна помощ – ако се нуждаете от нея.

Няколко допълнителни въпроса:

След като вече сте поръчали хостинг и домейн, Ipage ще ви зададе няколко допълнителни въпроса. Няма нужда да отговаряте на тях, като може да кликнете текстовия линк най-долу „No Thanks >>“. Въпросите са с цел да разберат за какво ще използвате вашият сайт и дали ще се нуждаете от допълнителни услуги.

Няколко допълнителни услуги:

Ipage ще ви предложат и още няколко допълнителни услуги. Отново, съветвам Ви да кликнете върху „No Thanks >>“. От тези услуги нямате нужда, защото повечето от тях идват напълно безплатно с инсталирането на WordPress. Също така ще ви предложат да закупите вашето домейн име с различно допълнени (.net, .info, .org). Преценете сами дали имате нужда от допълнителни домейн имена.

След като сте кликнали върху бутона „No Thanks“ ще ви излезе страница, която ще създаде окончантелно вашият хостинг профил и ще извърши нужните настройки по него. На тази страница ще има нужда единствено да кликнете върху „Log In“ за да ви отведе към следващата страница, където ще може да зададете вашата парола и въпрос за сигурност.

На следващата страница, ще може да зададете вашата парола. Вашата парола трябва да съдържа най-малко 6 знака, поне 1 малка буква и 1 главна буква, минимум 2 цифри, специален символ ([email protected]$%).


Също така в полето „Set Security Question“ ще трябва да зададете въпрос за сигурност.
Като за въпрос може да изберете всеки един от падащато меню. Лично аз избрах „What is your favorite movie?“, което се превежда, като „Кой е вашият любим филм“ и отговорих с моят любим филм, а именно Avangers.

Въпроса за сигурност може да се смени по всяко едно време от вашият профил, затова не е нуждно да го помните.

Полето Referral Information не е задължително и може да го оставите празно, но ако имате нужното време – може да попълните как сте чули за тях.

Когато сте готови кликнете върху „Save & Continue“, това ще ви отведе до контролният панел на Ipage.

Потвърждаване на домейн името:

Следващата стъпка е да отворите нов прозорец в бразуера (това може да направите като задържите заедно бутодните Ctrl + T) и да се навигирате към вашият email адрес, който сте попълнили при регистрация. Оставате контролният панел на Ipage да работи в друг прозорец, за момента няма да имаме нужда от него.

Във вашият email адрес, трябва да намерите съобщението със заглавие „Important: Please validate your domain name“, а вътре в съобщението да кликнете върху текстовият линк най-долу. Това ще ви отведе до страница, на която ще трябва да верифицирате вашата информация, като кликнете бутона „Verify information“.

След като кликнете върху бутона „Verify Infromation“ ще ви излезне следната страница, от която ще разберете, че вашето домейн име е потвърдено. Всичко това се прави с цел да не загубите вашето домейн име.

Как да инсталираме WordPress с 1 клик (в Ipage)

1. Върнете се към контролният панел

Върнете се към контролният панел на Ipage, който оставихме да работи в отделен таб. В случай, че сте го затворили може да влезете от тук: https://www1.ipage.com/secure/login.bml въвеждайки email-a и паролата, която попълнихте при регистрация.

Намерете иконката на WordPress и я натиснете.

2. Изберете домейн името, на което да инсталирате WordPress.

Ако искате да инсталирате вашият WordPress сайт на основния домейн (http://www.testovodomeinime.com), оставете „Directory“ празно. Ако искате да го инсталирате другаде (пример http://www.testovodomeinime.com/blog), напишете blog в „Directory„.

След като сте готови натиснете бутона „Next“.  Ще ви излезне съобщение, че съществуват файловете в директорията, в която искате да инсталирате WordPress и дали искате да ги презапишете. Поставете отметката върху „I confirm that it is safe to overwrite any contect in this directory“ и натиснете отново бутона „Next“.

 

На следващата страница ще може да зададете нужните настройки на WordPress.

В полето „Site name or Title“ трябва да зададете име/заглавие на сайта – не се притеснявайте, ако не може да се сетите на момента просто въведете първото нещо, което ви дойде наум, това може да се промени на по-късен етап от WordPress панела.

В полете „Admin Email Address“ въведете вашият администраторски email адрес ([email protected]).

В Полето „Admin Username“ въведете потребителското име, с което ще влизате във вашият сайт.

В Полето „Admin Password“въведете паролата, с което ще влизате във вашият сайт.

3. Инсталиране!

Натиснете бутона “Next” и сте почти готови!

Ще се появи нова страница, на която ще видите как вашата нова WordPress платформа се инсталира.

 

Когато е готова тя ще изглежда така. Натиснете текстовият линк „view your credentials“.

След кликане върху текстовият линк ще ви се покаже вашето име и парола за влизане във вашият нов уебсайт.

Готови сте!

Честито, вашият нов сайт е готов! Невероятно чувство, нали?

Как да влезнете:

Когато сте готови, използвайте testovodomeinime.com/wp-admin за да влезнете във вашият администраторски панел на WordPress (заместете testovodomeinime.com с вашето домейн име).

Това трябва да е вашата WordPress тема по подразбиране след инсталацията:

Послепис: Ако не сте успели да инсталирате WordPress на вашият сайт или сте срещнали проблеми, не се колебайте да се свържете с мен, като използвате формата за контакт.

* Поради причината, че използвам Ipage и намирам хостинга им за страхотен, всички линкове към Ipage на сайта са партньорски . Това ще рече, че за всяка покупка аз ще получа комисионна, а Вие по-ниска цена. По този начин успявам да поддържам www.kakdasinapravimsait.com актуален, както и да качвам нови видео уроци, статии и други материали.