SEO услуги

SEO за уебсайта ми – да бъде, или да не бъде?

За повечето от вас това е повече от абсурден и нелогичен въпрос. Ами, разбира се, че да бъде! Нуждата от SEO оптимизация едва ли някога ще изчезне, след като сте пренесли бизнеса си в интернет пространство или самият ви бизнес се намира именно тук и е свързан по един или друг начин с мрежата. Ясно е, че дори при наличието на дигитална реклама и социални мрежи SEO е похват за подобряване на репутацията, увеличаване на продажбите, нарастване на клиентелата и дори подобряване шансовете за по-бързо развитие на компанията ви, е без който не можете. Но дори по-миналата година да сте били най-добрите в областта или екипът ви от SEO оптимизатори са били такива, няма гаранция, че през 2015-та всичко ще си остане по същия начин. Дигиталната сфера се променя доста бързо и динамично. Често нямаме време да хванем промените, а в други случаи дори не усещаме, че те се случват. Така ли и при вас? Изпитвали ли сте някога чувството, че сте изостанали? При SEO това е недопустимо. И ако не сте наясно с последните тенденции в тази конкретна сфера, по всяка вероятност SEO за уебсайта ви въпроса ще придобие друг отговор – няма да я бъде! За да не ви се случи и на вас и да продължавате да удържате фронта, е нужно да сте наясно с новите тенденции. Ние сме тук, за да ви запознаем с тях!

 1. Ключовите ви думи си остават най-важната част на SEO оптимизацията, но вече не трябва да приемате дословно този слоуган. Бъдете нащрек за пренасищане от тези думи. Те са като вредните ни навици – в премерена дума са ок, но в много – стават вредни. Убедете се, че вашите копирайтъри са напълно наясно с тази тенденция и ако преди са търсили гъстота от над 10% на посочените от вас ключови думи, то сега, този процент трябва да се намали минимум тройно.
 2. Оптимизацията вече е възможна и само с една дума. Тази ключова дума трябва обаче да бъде по-обща. Ето и пример: ако сте магазин за дрехи, дрехи е ок, но не винаги ще бъдете добре приети от Google, затова варианти като стил, пазаруване, отстъпки и мода също не са лоши!
 3. Максимално кратките URL адреси са максимално най-добре приемани. Наясно сме, че липсата на свободни домейни все по-силно се усеща, но трябва да впрегнете сили и да намерите такъв. Освен това, излезте от рамките на класическите домейни. Понякога и по-странни думи, нямащи много общо с дейността ви, биха свършили отлична работа.
 4. Оптимизраме всичко! Не само уеб контента на вашата страница, не само блога или профила ви в социалната мрежа – оптимизираме всичко, от заглавие, показващо се горе в таба ви, та дори и до начина, по който изписвате контактите за връзка с вас.
 5. Функционално структурираният сайт е перфектна оптимизация. Какво имаме на предвид? Кръщавайте подобаващо всяко заглавие на категорията ви. Следете за ключовите думи из самите категории – без значение какво точно представлява сайтът ви.
 6. И най-добре изградената стратегия за SEO  няма да тръгне, ако сайтът ви е бавен. Проверете хостинг компанията си и обмислете дали не е добре да преминете към други.
 7. Кой е казал, че мобилните версии нямат нужда от SEO оптимизация? Напротив, ще дойде време, когато никой няма и да обръща внимание на десктопните уеб страници. В момента, мобилните потребители се умножават ежедневно. Ако трябва да говорим грубо, те са 70%, а десктопните – 30% – от цялата аудитория в нета.
 8. Сприятелете се с Google. Едно по-сериозно отношение и употреба на Google + би могло да се окаже благоприятно за вашата SEO оптимизация. Нали знаете, дръжте враговете си най-близо – по-близо и от приятелите – а в много отношения чичо Google се превръща във ваш враг, когато уж си мислите, че сте оптимизирали нещо, а накрая ви глобят за това.
 9. Накарайте другите да ви оптимизират! Всъщност има начин! Проучване сочи, че най-новата и модерна SEO оптимизация, всъщност, я правят вашите лични потребители. Ако накарате клиентите ви да ви споменават – името на фирмата и бранда ви – вие ще сте превърнете в истински крале на оптимизацията.
 10. Така, както е важна мобилната, така е важна и социалната SEO оптимизация. Социалните мрежи – профили и постовете ви – задължително трябва да преминат през този процес и то дори доста по-мащабно като кампания и стратегия от обичайните ви досега десктопни и уеб оптимизации.
 11. SEO оптимизация + успешна маркетинг кампания = ПЕЧАЛБИ. Задължително и на всяка цена вашата SEO оптимизация трябва да следва маркетинг кампанията на криейтив отдела. Ако досега сте се съобразявали предимно с копирайтърите, то сега и сектор маркетинг и продажби трябва да станат част от приоритетните ви екипи и служители.
 12. Инфографиките са също част от SEO оптимизацията. Трябва да сте запознати с тях като вид контент, който заема малко рекламно и уеб пространство, но затова пък вършат огромна работа в целия ви процес по брандиране. В тази връзка, оптимизирайте инфографиките съвместно с публикации като видеа, блог постове и статуси във Фейсбук.

Спазвайте тези простички правила и превърнете своята SEO оптимизация в по-добра от всякога!

Town Seeks Vaccine Clinic Volunteers | The East Hampton Star oxanabol bentleigh veterinary clinic | hampton | brighton east | bentleigh east